Udarbejdelse af EL-rapport

En el rapport er ikke lovpligtig, men et krav fra forsikringsselskaber i forbindelse med en ejerskifteforsikring.

Med en EL-rapport er nye ejere af en bolig bedre sikret mod fejl i el installationerne.

En EL-rapport er en del af dokumentationen på din bolig. Når en sælger skal tilbyde en ejerskifteforsikring, vil forsikringsselskabet se en EL-rapport og en tilstandsrapport. I praksis skal man derfor have udarbejdet en EL-rapport for at kunne tilbyde en ejerskifteforsikring.

En EL-rapport udarbejdes for alle typer ejerboliger, som gældende for tilstandsrapporter, herunder enfamiliehuse, tofamiliehuse, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse og landejendomme uden landsbrugspligt. For landbrugs- og erhvervsejendomme kan udarbejdes en EL-rapport sammen med en Byggeteknisk Rapport, se under denne.

Hvorfor er det vigtigt med en EL-rapport af din bolig?

Tilstandsrapporten er indført som følge af loven om forbrugersikkerhed ved køb og salg af fast ejendom. Den er en sikkerhed for, at du som køber får viden om, hvad du reelt køber.

Som sælger er en EL-rapport sammen med en tilstandsrapport nødvendig, hvis du ikke vil risikere at komme til at hæfte for fejl og mangler i forbindelse med oprettelse af en ejerskifteforsikring.

Få en uvildig besigtigelse og vurdering af din ejendom

Som uafhængig af mægler og forsikringsselskab vil jeg kunne tilbyde dig en uvildig besigtigelse og vurdering af dine el-installationer i din ejendom. EL-rapporten, som kan udarbejdes i forbindelse med tilstandsraporten, vil typisk blive fremsendt sammen med tilstandsrapporten.

Besigtigelse af el-installationer og efterfølgende EL-rapport udføres i hele Midt- og Østjylland. Hovedsageligt i områderne Silkeborg, Ry, Skanderborg samt Ikast-Brande.

Efter en besigtigelse af el-installationer på din ejendom vil der, hvis ønskes, være en en gennemgang af eventuelle skader og mangler.

Når du har modtaget EL-rapporten, kan du altid ringe til mig for at spørge til de kommentarer, der er – hvis der er noget, du er i tvivl om.

Kontakt mig for udarbejdelse af EL-rapport

Ønsker du en pris på udarbejdelse af en EL-rapport, typisk sammen med en tilstandsrapport, er du altid velkommen til at kontakte mig. Det gælder naturligvis også, hvis du har nogle spørgsmål.